نحوه جذب کارشناس رسمی دادگستری رشته راه و ساختمان
معرفی کارشناس رسمی دادگستری رشته راه و ساختمان
به طور کلی موضوع کارشناس رسمی دادگستری رشته راه و ساختمان یک پروسه بسیار مهم و جذاب در مجموعه رشته های دادگستری است که امروزه ذهن بسیاری از افرادی که کارشناس رسمی رشته راه و ساختمان هستند را به خود مشغول کرده است. نیازهای روزافزون و مداوم ارگان هایی نظیر دادگستری برای به انجام رساندن پروژه های عمرانی و راه و ساختمان از یک طرف و پیشرفت سریع آن در جوامع مختلف از سوی دیگر ایجاب می کند تا کسانی دارای مدرک کارشناسی راه و ساختمان یا همان کارشناسی عمران هستند بتوانند با یک برنامه ریزی صحیح و همه جانبه به راحتی به سوالاتی مانند چگونه می توان کارشناس رسمی دادگستری رشته راه و ساختمان شد جامه عمل بپوشانند.
در رابطه با معرفی رشته راه و ساختمان باید گفت که این رشته یکی از رشته های پراهمیت و کاربردی در آزمون های سراسری است که داوطلبان گروه آزمایشی ریاضی آن را انتخاب می کنند. در واقع این رشته بیانگر کاربرد دانش به روز در ایجاد سازندگی و عمران و آبادانی است. رشته راه و ساختمان می تواند طیف عظیمی از کارها را در دادگستری بر عهده بگیرد. بنابراین می توان گفت کارشناس رسمی دادگستری راهی برای انتخاب و دسته بندی افرادی که کارشناس رشته راه و ساختمان هستند می خواهند در جهت باز شدن حقایق پرونده ها با قضات همکاری داشته باشند. چرا که در تمامی شرایط به ویژه هنگامی که پرونده های دادگستری مرتبط با موضوعات عمران آبادنی است، قضات قبل از دادن رای نهایی به اظهار نظر کارشناسانه کارشناس راه و ساختمان منتصب به کارشناس رسمی دادگستری نیازمند است.
صلاحیت های کارشناس رسمی دادگستری رشته راه و ساختمان چیست؟
در رابطه با صلاحیت های دادگستری مرتبط با رشته راه و ساختمان باید گفت که این حوزه در گروه تخصصی راه و ساختمان قرار گرفته است که به خاطر گستردگی پروسه های مرتبط با آن از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در واقع با در نظر گرفتن صلاحیت های کارشناس رسمی رشته راه و ساختمان این رشته یکی از نیازهای اساسی دادگستری می باشد. بنابراین فارغ التحصیلان کارشناسی رشته راه و ساختمان با تطبیق دادن خود با تمامی صلاحیت های کارشناس رسمی دادگستری می توانند نسبت به دریافت پروانه فعالیت حرفه ای خود اقدام کنند. به طور عمده عناوین و شرح صلاحیت های کارشناس رسمی رشته راه و ساختمان که در دادگستری ها حق رای و اظهار نظر کارشناسانه دارند به شرح زیر می باشد:
ارزیابی اراضی مسکونی
ارزیابی اراضی مسکونی و غیر مزروعی
ارزیابی املاک مسکونی
امور فنی تونل، پناهگاه و مترو
امور فنی راه، راه آهن و فرودگاه
امور فنی سازه های دریایی و تاسیسات ساختمانی
امور فنی سد سازی و تاسیسات ساحلی
انطباق ساختمان با طرح های مصوب معماری
ترازیابی و نقشه برداری اراضی
و...